Ergotherapie Schiphorst

Erik Schiphorst

  • 2017-05-18 22.25.27

    Erik is sinds 1 februari 2012 de eigenaar van de praktijk. Hij is afgestudeerd aan de opleiding ergotherapie van Hogeschool Zuyd te Heerlen en heeft al meer dan 15 jaar werkervaring als ergotherapeut. Hij heeft gewerkt voor verschillende zorginstellingen en praktijken, maar voornamelijk in een ergotherapiepraktijk in Alsdorf (Duitsland), waar hij hoofd van de afdeling ergotherapie was.

    Vanuit deze setting heeft hij zeer goede resultaten behaald met het behandelen van kinderen met uiteenlopende motorische en gedragsproblematiek en met volwassenen die problemen hadden in het dagelijkse functioneren.

    Gedurende zijn praktijkuitoefening heeft hij diverse bijscholingen en cursussen gevolgd op het gebied van senso- motoriek, Neuro Development Training, dyspraxie, schrijftraining, leerproblemen, cliƫntgericht werken, arbeid en gezondheid, werkplekadvisering, etc. Bovengenoemde vaardigheden en expertises gebruikt hij dagelijks in de praktijk.

    Hij is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en is lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland. Tevens neemt hij deel aan verschillende vakgroepen.